MoSART

MoSART is een dagboek voor soundscapes. Het staat voor Mobile Soundscape Appraisal and Recording Technology en is een smartphone-app waarmee gebruikers hun geluidsbeleving kunnen meten en bijhouden. Met MoSART maak je een korte opname van 30 seconden tot 2 minuten en vul je een korte vragenlijst in over de geluiden die je hoort en hoe je je daarbij voelt.

Deze methode heet in situ experience sampling en heeft een stevige wetenschappelijke basis in soundscape-onderzoek. We maken gebruik van MoSART bij Soundwalks.

We zetten MoSART onder andere ook in als onderdeel van de MoSART+ interventie om het auditieve bewustzijn van zorgprofessionals te vergroten, de beleving van muziekfestivals door bewoners en bezoekers te onderzoeken en mogelijke effecten op geluidshinder van verschillende constructietechnieken te onderzoeken.

De MoSART app is gratis downloadbaar.

MoSART voor iPhone MoSART Voor Android
Download Download

Opmerking: MoSART bestaat al een sinds 2015 en is sinds die tijd beperkt geüpdate. Dat houdt in dat MoSART niet meer werkt op sommige Android telefoons. Met de meeste telefoons werkt het echter goed.

Table of Content
󰅀