SoundAppraisal

Smart Soundscape Solutions

Buurtfeest of geluidsoverlast?

Eurosonic Noorderslag markeert traditie getrouw het begin van het festivalseizoen 2017. Dat betekent veel leuke feestjes, maar soms ook geluidsoverlast. SoundAppraisal werkt dit jaar daarom voor de tweede keer samen met Eurosonic Noorderslag en de Gemeente Groningen om de balans tussen levendigheid en leefbaarheid te verbeteren. En daar hebben we hulp bij nodig.

Samen doen wij namelijk onderzoek naar hoe buurtbewoners en bezoekers het geluid van een festival ervaren, of dat nou positief is of negatief. Door middel van een smartphone app, MoSART, kan jij jouw beleving op elk gewenst moment doorgeven. Vele handen maken licht werk en hoe meer mensen meedoen, hoe beter de resultaten worden. Daarom stellen we je medewerking erg op prijs.

Wat is MoSART?

Google Play Store icon Apple Play Store icon

MoSART staat voor Mobile Soundscape Appraisal and Recording Technology en is een smartphone app waarmee jij aangeeft hoe je het geluid in jouw omgeving beleeft. Dat doe je door een opname van 30 seconden te maken en daar wat vragen over te beantwoorden, zoals 'Wat vind je van het geluid?' en 'Wat voor geluiden hoor je?' Op die manier registreren we jouw subjectieve, persoonlijke beleving van het omgevingsgeluid (bijvoorbeeld als levendig of chaotisch). Dat persoonlijke aspect vinden wij belangrijker dan het meten van decibellen.

MoSART is beschikbaar voor Android en iOS.

Wie zijn jullie?

SoundAppraisal is ontstaan vanuit soundscape onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft ook relaties met de Hanze Hogeschool. Wij zijn allemaal universitair onderzoekers, docenten of student Kunstmatige Intelligentie, en zijn samen een bedrijf begonnen om met onze tools en kennis de wereld te verbeteren.

Is mijn data wel veilig jullie?

Wij vinden het belangrijk dat er zuiver met jouw belevings- en geluidsdata wordt omgegaan. We gaan ervan uit dat je de metingen wilt delen met de betrokken organisatoren van evenementen, gemeentes en met ons zodat we er wetenschappelijk onderzoek mee kunnen doen. Hiervoor slaan een aantal persoonsgegevens om een zinvolle werking van de app mogelijk te maken (zoals je emailadres). Deze persoonsgegevens worden voor de verwerking van de data losgekoppeld, zodat jouw bijdrage geheel anoniem blijft. Voor de precieze omgang met persoonsgegevens verwijzen wij je door naar onze voorwaarden die je hier kunt vinden of in de app.

Heb je nog vragen? Vul dan onderstaand formulier in.

Message Sent

We have succesfully received your message, and we will get back to you as soon as we can!

Message Not Send

Sorry, it seems that you did not fill in the required fiels, or our mail server is not responding properly. Please try again!

Warning!

Sorry, it seems that you did not fill in the required fields.

Send Message

"Mensen zijn meer dan decibel meters"

- Kirsten van den Bosch

"Het is de kunst om van geluidsoverlast een buurtfeestje te maken"

- Loesje